Search
Close this search box.

Projekti RiskMan vijon me zbatimin e tij në Turin Ballkanik edhe në Greqi

You can share the content of this site, maybe some of your friends need to see this information.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Balkan Tour” ishte takimi I rradhës së partnereve nga vendet e Ballkanit Perëndimor të projektit
Educatinal Capacity Strengthening for Risk Management of Non-native Aquatic Species in Ëestern
Balkans – RISKMAN
Qëllimi i këtij takimi të përbashkët ishte ndarja e rezultateve të disa prej paketave të punës mbi
trajnimet e realizuara ndaj peshkatarëve dhe studenteve specializuar në profilin e peshkimit që janë
pjesë e kategorisë “I papunë”; përditesimin e procesit të implementimit të lëndevë të reja në kurrikulat
e IAL-ve partnere te projektit; përforcimin e bashkëpunimeve ndërmjet partnerëve të konsorciumit mbi
materialet e përgatitura që përcjellin rezultatet e arritura nga projektit deri më tani; gjithashtu një
iniciativë e këtij projekti është edhe hapja e një profili të ri studimi si “menaxher I rriskut” në sektorin
detar dhe të peshkimit; përgatitjet për takimin e rradhës së partnerëve në Selanik, Greqi si dhe
përgatitjet për Konferencës përmbyllëse të projektit në Mugla, Turqi.
Ky takim u konceptua në formën e një tour-i ndërmjet partnerëve të vendeve të Ballkanit Perëndimor
dhe u organizua në tre vende pritëse: në Institutin e Biologjisë Detare në Kotorr, Mal I Zi, në
Universitetin Bujqësor të Tiranës, Shqipëri dhe në Institutin HidroBiologjik në Ohër, Maqedoni e Veriut.
Kolegji Universitar I Biznesit u përfaqësua në këtë takim nga stafi I Zyrës së Kërkimit Shkencor dhe
Projekteve si: Msc.Armila Llanaj, Msc. Marigland Pepmarku, Msc. Bledi Bezo
KUB vijon të kontribuojë në zbatimin e strategjisë së ndërkombëtarizimit të tij dhe integrimin në
partneritete me Institucione të Arsimit të Lartë Europiane, duke I dhënë mundësinë stafit të pajisen me
një vlerë të shtuar në karrierën profesionale dhe studentëve të zgjerojnë dimensionet e arsimimit të tyre
në mjedise ndërkombëtare.
Për më shumë informacion klikoni në linkun e mëposhtëm: http://www.riskman.mu.edu.tr/

Ky sajt interneti përdor Cookies!

Duke klikuar “Prano të gjitha”, ju pranoni ruajtjen e skedarëve të personalizimit në pajisjen tuaj për të përmirësuar navigimin në faqe, për të analizuar përdorimin e sajtit dhe për të ndihmuar në përpjekjet tona të marketingut.