Search
Close this search box.

Leksioni i hapur nga Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi

Detajet

Kolegji Universitar i Biznesit pati kënaqësinë e veçantë të mirëpresë sot në auditorët e tij, Komisionerin për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Z. Robert Gajda.

Tematikat e këtij takimi ishin:

1-Prezantimi i Ligjit për Mbrojtjen nga Diskriminimi 

2-E drejta Sociale, parimi i barazise, (Garantimi i të drejtave të barabarta është detyrë e tërë shoqërisë dhe nënkupton mënjanimin e pengesave në realizimin e barazisë gjinore)

3– Hate speech( gjuha e urrejtjes) perdorimi ne media nga persona publik si dhe liria e fjales.
Gjithashtu, Z. Gajda i njohu studentët me karakteristikat dhe kompetencat që ka institucioni i cili drejton, rastet e diskriminimit në Shqipëri, hapat që ndiqen në marrjen e masave në rastet kur evidentohet diskriminimi, rekomandimet dhe udhëzimet që ofron për institucionet e tjera si Gjykatën Kushtetuese dhe Gjykatën e Lartë, etj.

Takimi u mbyll mes kureshtjes dhe pyetjeve të ndryshme nga ana e studentëve.

KUB falënderon Z. Gajda për kohën dhe leksionin e këndshëm që na ofrojë.

62256012_2415633975347723_48467958611050496_n62471301_2415633845347736_8588385208317771776_n64278824_2415633832014404_8035831644143222784_n64326157_2415633712014416_5524680148684636160_n

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ky sajt interneti përdor Cookies!

Duke klikuar “Prano të gjitha”, ju pranoni ruajtjen e skedarëve të personalizimit në pajisjen tuaj për të përmirësuar navigimin në faqe, për të analizuar përdorimin e sajtit dhe për të ndihmuar në përpjekjet tona të marketingut.