Search
Close this search box.

Fundjavë në natyrë

Detajet

Për të disatën herë radhazi studentët e pasionuar pas natyrës patën
mundësinë që këtë fundjavë të vizitonin “Shpellën e Pëllumbasit”. Shpella e Pëllumbasit e njohur edhe si Shpella e Zezë është një vend arkeologjik në Shqipëri afër fshatit Pëllumbas.
Në këtë vend gjurmim llogaritet të kenë jetuar paraardhësit që në periudhën e hershme diku rreth 10.000 vjet më parë. 14947629_1677673979209651_1559775847246479928_nMe studimet arkeologjike është vërtetuar se në këtë kohë është përdorur teknika e krijimit të zjarrit si dhe të veglave të para primitive dhe të atyre më të zhvilluara.
Kjo shpellë hynë ndër gjashtë shpellat karstike të njohura për ekzistencën e tyre në Evropë. Shpella ndodhet 350 metra mbi nivelin e detit dhe formon një tunel diku 70-80 metra të gjatë.
Për herë të parë kjo shpellë është vizituar në vitin 1995 nga specialistë të Shoqatës Didaktike Shkencore Speleologjike Shqiptare.
Kanioni i Erzenit është një ndër shumë bukuritë natyrore që ka vendi jonë, i vendosur mes 2 malesh me një lartësi mesatare 270 mbi nivelin e detit , dhe një pjesë e tij ndodhet poshtë Shpellës së 14910557_1677672929209756_9040919254147079880_nPëllumbasit me një gjatësi gati 2.5 km që ne do e përshkojmë gjatë kthimit.

 

Ky udhëtim u mundësua falë bashkëpunimit që Qeveria Studentore ka me aktor të ndryshëm të shoqërisë, ç’ka sjell dhe evenimente mjaft interesante dhe me kosto simbolike për studentët.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ky sajt interneti përdor Cookies!

Duke klikuar “Prano të gjitha”, ju pranoni ruajtjen e skedarëve të personalizimit në pajisjen tuaj për të përmirësuar navigimin në faqe, për të analizuar përdorimin e sajtit dhe për të ndihmuar në përpjekjet tona të marketingut.